EVREN’ DE İSTİKLAL MARŞI’ NIN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA...
[12.03.2015 - 16:33:34]

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği Evren ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen törene Evren Kaymakamı Ahmet Güneri ,Belediye Başkanı Abdülkadir Demirci ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Çekim , İlçe Emniyet Müdürü , İlçe Jandarma Alay Komutanı, kamu kurum yetkilileri ,öğretmenler ,ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, "Mehmet Akif Ersoy’un dönemin olumsuzluklarına karşın ümit aşılayan fedakar bir alim, fedakar bir şairdir " dedi.
Konuşmaların ardından şiirlerin okunması, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi beğeniyle izlendi. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığıyla ilgili bir gösterinin sahnelenmesinin ardından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Ahmet Güneri ve Belediye Başkanımız Abdülkadir Demirci hediye vererek öğrencileri kutladı.