GÜNCEL HABERLER

   SAHİL İLÇESİ EVREN 21. YÜZYILDA BAŞKENT TURİZMİNİN GÖZDESİ OLMAYA ADAY…
[20.04.2015 - 16:53:25]   


  SAHİL İLÇESİ EVREN 21. YÜZYILDA BAŞKENT TURİZMİNİN GÖZDESİ OLMAYA ADAY…

EVREN BELEDİYESİ BAŞKANI ABDULKADİR DEMİRCİ,
“BAŞKAN GÖKÇEK’İN YEREL SEÇİM ÖNCESİ VAADİ, İLÇEMİZDE BALIKÇILIĞI GELİŞTİRECEK PROJE HAYATA GEÇİRİLMEYE BAŞLANDI. BALIKÇILARIMIZIN FAALİYETLERİNİ DAHA GÜVENLİ, VERİMLİ VE KONFORLU SÜRDÜREBİLMELERİ İÇİN İLK PARTİ, 12 ADET BALIKÇI TEKNESİ EVRENLİ BALIKÇILARA VERİLMEK ÜZERE İLÇEMİZE GELDİ”
-EVREN İLÇESİ’NİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIRLARINA
DAHİL OLMASI VE 2014 SEÇİMLERİNDE BELEDİYEYİ AK
PARTİ’NİN KAZANMASIYLA İLÇEDE BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR
-EVREN BELEDİYESİ BAŞKANI ABDULKADİR DEMİRCİ, İŞ
ADAMLARINI İLÇEDEKİ TURİZM POTANSİYELİNİ GÖRMELERİ VE
YATIRIM YAPMALARI İÇİN İLÇEYE DAVET ETTİ

(FOTOĞRAFLI – GÖRÜNTÜLÜ)

Ankara’nın sahil ilçesi Evren, 21. Yüzyılda Başkent turizminin gözdesi olmaya aday. Başkent’in Hirfanlı Barajı kıyısında yer alan, sakinlerinin büyük ölçüde geçimlerini balıkçılıkla kazandığı sevimli ilçede, Evren Belediyesi, turizmi ayağa kaldırmak için hamle başlattı.
Bir grup medya mensubunu Baraj kıyısında yemekli toplantıda misafir eden Evren Belediyesi Başkanı Abdulkadir Demirci, “Evren İlçemiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil olması ve 2014 yılında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler seçiminde, yönetimin AK Parti tarafından kazanılması ile büyük bir gelişim sürecine girdi” dedi.
Seçim sonrası belediyeyi büyük borç batağında devraldıklarına dikkat çeken Başkan Abdulkadir Demirci, belediye işçilerin maaşlarını ödeyemez durumda olduğunu, bu sorunu aşacak bir program hazırladıklarını, borç ödemelerinin bir takvime bağlanarak düzene soktuklarını kaydetti. Belediye işçilerine olan maaş borçlarının ödendiğini belirten Başkan Abdulkadir Demirci, ilçeden 100 genci de işe alarak Evren’i işsizlik sorunu olmayan bir konuma taşıdıklarını belirtti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in sağladığı büyük destek ile Evren İlçesi’nde büyük bir çalışma başlattıklarını ifade eden Abdulkadir Demirci, seçim öncesi ilçeye özel projenin ilk aşamasını şöyle açıkladı;
“Başkan Gökçek seçim öncesi Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni dahil olan ilçelerin demografik yapısını ve imkanlarını etüt ederek, ekonomik gelişmelerini sağlayacak yerel projeler üretti. İlçe sakinlerimizin ana geçim kaynağının balıkçılık olduğunu belirleyen Başkan Gökçek, ilçemizde balıkçılığı geliştirecek projeleri Evrenlilere seçim öncesi anlattı. Şimdi bu proje hayata geçiriliyor. Bu kapsamda hayatını balıkçılıkla kazanan vatandaşlarımızın faaliyetlerini daha güvenli, verimli ve konforlu sürdürebilmeleri için ilk parti 12 adet balıkçı teknesi Evrenli balıkçılara verilmek üzere ilçemize geldi.”
Seçimlerden sonra Evren’in çehresinin büyük bir hızla değiştiğine dikkat çeken Başkan Abdulkadir Demirci, Büyükşehir Belediyesi ve hükümetin de desteği ile ilçede gerçekleştirilen değişimi şu sözlerle özetledi:
“Seçim sonrası bataklık bir alanda su altında kalma tehlikesinde olan mezarlarımızı yaptığımız rehabilitasyon ve bakım çalışmaları sonucu ilçeye layık bir duruma kavuşturduk. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük desteği ile İlçemizdeki tüm yollar asfaltlandı ve asfaltlanıyor. Eski köy yollarımız ve yeni açılan yolların asfaltlanması devam ediyor.
Hükümet tarafından ilçemizde devlet hastanesi inşa edildi, hastanenin faaliyete geçmesini bekliyoruz. İlçemizde bir İmam Hatip Orta Okulu açıldı. İlçemize helikopter pisti yapıldı ve asfaltlandı.”

-İŞ ADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI -
Basın mensuplarıyla gerçekleştirdiğ toplantıda Evren ile ilgili gerçekler ve gelişmeler hakkında özet bilgi sunan Başkan Abdulkadir Demirci, başta Ankaralı iş adamları olmak üzere Türkiye’de özellikle turizm sektörüne ilgi duyan tüm iş adamlarını Evren’e fırsatları görmeleri için davet ederek çağrısını şöyle tamamladı:
“Turizm sektörüne ilgi duyan yatırımcıları Evren’de misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız. İnanıyoruz ki buraya gelip gören ve incelemelerde bulunan misafirlerimizin kafalarında yeni projeler canlanacak. Projeleriyle Evrenimizin gelişmesine katkı sunarken, gelişen Evrenle birlikte kendileri de kazançlı çıkacaklar.”






 

 

 

 

ARŞİV >>     


 

 

 

 

 

New Page 1

 

 

 

New Page 1

BAŞKAN KURUMSAL YAPI EVREN'E BAKIŞ HİZMETLERİMİZ HIZLI ERİŞİM İLETİŞİM
           
 > Başkan'ın Özgeçmişi
 > Başkan'ın Halka Mesajı
 > Başkan'a Mesaj
 > Fotoğraflar
 > Basında Başkan
 > Başkan'ın TV Programları

 

> Başkan
> Başkan Yardımcıları
> Belediye Encümeni
> Belediye Meclisi
> Meclis Üyeleri
> Komisyonlar
> Hizmet Birimleri
> Evren Tarihi
> Kaymakamlık
> Resmi Kurumlar
> Muhtarlıklar
> Mahallelerimiz
> Önemli Telefonlar
> Sosyal Tesisler
> Evlendirme İşlemleri
> Cenaze İşlemleri
> İmar İşlemleri
> Vergi İşlemleri
> Zabıta Hizmetleri
> Sosyal Hizmetler
> Haberler
> Fotoğraflar
> Videolar
> Etkinlikler
> Sanal Kabristan
> Önemli Linkler
> Bilgi Edinme
> İletişim Bilgileri
> İletişim Formu
 
 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır ©  I  2019 Evren Belediyesi