KOSGEB GİRİŞİMCİLERE EVREN'DE DESTEK VERECEK
[05.08.2015 - 01:22:19]

Evren Belediye Başkanlığı ile KOSGEB arasında girişimcilere destek olmak amacıyla "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimi protokolü imzalandı.

Evren Belediyesi ilçede ekonomiye destek olmak ve istihdam sorunun çözüm olmak amacıyla girişimcilere 'KOSGEB Destek Verecek, Evrenli Üretecek' sloganıyla uygulamalı girişimcilik eğitimleri verecek. KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü destekleri ile yürütülecek proje kapsamında ilk etapta 30 kişinin katılacağı 70 saatlik eğitim programı sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek.

Evren Belediye Başkanı Say'ın Abdülkadir Demirci protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının ilçede başta gençler ve kadınlar olmak üzere işsiz olan herkesi meslek sahibi yapabilmek olduğunu söyledi.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, girişimcilerin iş planı kavramı ile tanışıp başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak istediklerini ifade eden Demirci , "Bu kapsamda KOSGEB Siteler Müdürlüğümüz ile 70 saatlik bir eğitim çalışmamız olacak. Bu eğitime ilk etapta 30 kişinin katılması bekleniyor. 70 saatlik bir eğitimin sonucunda eğitime katılan vatandaşlarımız bu vereceğimiz sertifika ile bunlara aynı zamanda iş ve istihdam sahibi yapmayı düşünüyoruz. Yeni girişimcilerin iş yapabilmeleri adına 30 bin TL'si hibe, 70 bin TL'si sıfır faizle 2 yıl ödemesiz, 2 yıldan sonra 2 yıl eşit taksitle ödemeli kredi verilecek. Amacımız burada tamamen girişimci gençlerimizi bir şekilde iş sahibi yapmaktır. Onlara iş istihdamı sağlamak, bizde Evren Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz" dedi.