BAŞKAN DEMİRCİ'NİN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI;
[17.03.2017 - 09:43:38]

BAŞKAN DEMİRCİ'NİN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI;
18 MART Çanakkale Zaferi Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir îman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Türk Ordusu’nun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar bakımından,
Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir başarı timsalidir. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Sözlerimi burada tamamlarken, milli birliğimizin beraberliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılında savaşta yitirdiğimiz 250 bin şehidimizi Rahmet-Minnet ve şükranla anıyorum. Mehmet Akif’in ifadesiyle, Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Allah onlardan razı olsun, mekânları cennet olsun diyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.