Evren Belediye Başkanı Abdülkadir DEMİRCİ , 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
[19.05.2017 - 14:48:42]

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm milletin ve özellikle de gençlerin bayramını kutlayan Evren Belediye Başkanı Abdülkadir Demirci , kurtuluş mücadelesinin sembolü olan 19 Mayıs’ta şehitlerimizi de unutmayarak, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. Başkan DEMİRCİ , "19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti için bağımsızlık mücadelesinin başladığı gündür. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi Erzurum, Sivas ve Amasya’ya yayılıp, buradan da tüm ülkeyi kaplamıştı. Tıpkı bugün olduğu gibi 1919’da da ülkesine ve vatanına bağlılığını canı pahasına ortaya koyan milletimiz, çok önemli bir zafere imza atmıştı. Bu önemli tarih daha sonra geleceğimizin teminatı olan gençlerimize atfedilmişti. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla büyüyen ve gelişen ülkemizi daha müreffeh bir ülke haline getirmek için üzerlerinde büyük bir sorumluluk bulunan tüm gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.