EVREN’E SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAM MERKEZİ
[09.06.2017 - 11:28:48]

EVREN’E SOSYAL VE KÜLTÜREL YAŞAM MERKEZİ
Evren Belediyesi’nin proje çalışması olan; ilçede yaşayan özellikle dezavantajlı grupların yararlanacağı Sosyal ve Kültürel Yaşam Merkezi için çalışmalara başladı.
Kadınlara, yaşlılara, engellilere, gençlere ve çocuklara yönelik pek çok faaliyetin bir arada sunulacağı merkezde ayrıca kadınlar ve gençlerin meslek edinme ve gelir sağlamaları adına da çeşitli aktiviteler yer alacak.
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verileri incelendiğinde ilçenin nüfusunun son 8 yılda neredeyse yarı yarıya düştüğünün görüldüğünü kaydeden Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, “Bu da ilçede yoğun olarak işsizlik ve göç sorunlarının olduğunu göstermektedir. Sosyal yaşam olanaklarının düşük olması da göçü etkileyen unsurlar arasında yer aldığından bizde belediye olarak, sözkonusu bu merkezimizi faaliyete koymayı hedefledik” dedi.
Merkezde uygulanacak faaliyetlerle özellikle işsizlik sorununun azalmasına katkı sağlanacağını ve göçün azaltılacağını vurgulayan Demirci, “Merkezimizde kadınlarımıza, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize ve engellerimize yönelik pek çok faaliyeti bir arada yürüterek, hem sosyal hem de kültürel yaşamlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.