BÜYÜKŞEHİR’DEN KÖMÜR YARDIMI…
[23.09.2016 - 10:59:10]

Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte sorumluluk alanına yeni katılan ilçeler de dahil olmak üzere günlük ortalama bin ton kömür dağıtıyor. Yardımlarla, her aileye kış aylarını sıcak bir yuvada geçirmeleri için birer ton kömür yardımı yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi, kömür yardımı öncesinde herhangi bir karışıklığa ve haksızlığa yol açmamak için yoksulluk sınırının altında olan vatandaşların tespitini, TÜİK yoksulluk sınırını baz alarak yapıyor. Ankara il sınırlarında yaşayan ve TÜİK’in yoksulluk sınırında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde uzman kişiler tarafından yapılan incelemenin sonucuna göre de kömür yardımında bulunuluyor. İhtiyaç sahipleri, kömür yardımı başvuruları için Etlik’te bulunan Osmanlı İş Merkezi ile Çubuk veSincan’daki Büyükşehir Belediyesi’nin yardım şubelerine başvurarak kömür yardımı kaydı yaptırabiliyorlar. Kömür yardımı kaydı, kimlik fotokopisi ve muhtarlıktan temin edilen, ihtiyaç sahibi olduğuna dair belgeyle yapılıyor.