GÜNCEL HABERLER

   EVREN BELEDİYE MECLİSİ’NDEN BARIŞ PINARI HAREKATINA TAM DESTEK ...
[17.10.2019 - 22:14:51]   

  Evren Belediye meclisinden Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye Milli Ordusu ile birlikte düzenlenen Barış Pınarı Harekatına tam destek.

Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

Evren Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG/DAEŞ'in bu yıkıcı faaliyetlerini ve varlığını sonlandırmak, Ülkemizin bekası, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak ve bir barış koridoru tesis ederek yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş ve ülkemize sığınmış olan yüz binlerce Suriyeli kardeşimizin vatanlarına güvenli bir şekilde dönüşlerini sağlamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 9 Ekim 2019 Çarşamba günü uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte başlatılan "BARIŞ PINARI HAREKATI'nın her türlü siyasi görüş ayrılıklarının bir kenara bırakılarak meclisimizce desteklenmesine, terör örgütleri PKK/PYD/YPG/DAEŞ'e ve ülkemizin aleyhinde kara propaganda yapan dış güçlere karşı birlik ve beraberlik mesajı verilmesine, ordumuza ve tüm güvenlik kuvvetlerimize muvaffakiyetler dilenmesine ve Kahraman Mehmetçiklerimizin her zaman için yanında olduğumuzun deklare edilmesine meclisimizce oybirliği ile karar verildi" denildi.






 

 

 

 

ARŞİV >>     


 

 

 

 

 

New Page 1

 

 

 

New Page 1

BAŞKAN KURUMSAL YAPI EVREN'E BAKIŞ HİZMETLERİMİZ HIZLI ERİŞİM İLETİŞİM
           
 > Başkan'ın Özgeçmişi
 > Başkan'ın Halka Mesajı
 > Başkan'a Mesaj
 > Fotoğraflar
 > Basında Başkan
 > Başkan'ın TV Programları

 

> Başkan
> Başkan Yardımcıları
> Belediye Encümeni
> Belediye Meclisi
> Meclis Üyeleri
> Komisyonlar
> Hizmet Birimleri
> Evren Tarihi
> Kaymakamlık
> Resmi Kurumlar
> Muhtarlıklar
> Mahallelerimiz
> Önemli Telefonlar
> Sosyal Tesisler
> Evlendirme İşlemleri
> Cenaze İşlemleri
> İmar İşlemleri
> Vergi İşlemleri
> Zabıta Hizmetleri
> Sosyal Hizmetler
> Haberler
> Fotoğraflar
> Videolar
> Etkinlikler
> Sanal Kabristan
> Önemli Linkler
> Bilgi Edinme
> İletişim Bilgileri
> İletişim Formu
 
 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır ©  I  2019 Evren Belediyesi